Bilsem Nedir?

22.09.2023 59

Bilim ve Sanat Merkezi

Özel yetenekli öğrencilere yeteneklerini geliştirmek üzere etkinlik ve proje tabanlı destek eğitim hizmeti sunan kurumlardır.

BİLSEM İle İlgili Merak Edilenler
• BİLSEM ücretsiz eğitim kurumudur.
• BİLSEM’de dersler ilgili bölümde etkinlik temelli yapılmaktadır.
• BİLSEM’e öğrenciler okul dışı zamanlarda ve kendilerine özel hazırlanan programa göre gelir.
• BİLSEM’de eğitim hakkı kazanan öğrenciler ortaöğretimlerini tamamlayana kadar BİLSEM’den faydalanabilir.
• Öğrenciler BİLSEM’ler arası nakil işleminden yararlanabilmektedir.
• Öğrenciler BİLSEM’e serbest kıyafetleriyle gelirler.
• BİLSEM’de devam zorunluluğu vardır.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde Neler Yapıyoruz?

• E-twinning projeleri
• TÜBİTAK projeleri
• Erasmus, Ka1 ve Ka2 projeleri
• Bilimsel konferans ve toplantılar
• Arkeoloji, yaratıcı yazarlık, güzel sanatlar, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zekâ oyunları,
düşünce eğitimi, şehir kültürü vb. konularda zenginleştirilmiş eğitim programları
• Gezi-gözlem faaliyetleri
• Doğa zekâsını geliştirmeye yönelik faaliyetler
• Medya okuryazarlığı çalışmaları
• Makale, şiir ve deneme yarışmaları
• Ulusal resim yarışmaları
• Sergiler
• Konserler

BİLSEM'de Sunulan Eğitimin İçeriği

• Sınav sistemi yoktur, not verilmez.
• Proje tabanlı eğitim uygulanır.
• Yaparak, yaşayarak öğrenme esastır.
• Eğitim faaliyetleri; alanında uzman öğretmenler tarafından, disiplinler arası yaklaşımla oluşturulmuş eğitim programları bünyesinde gerçekleştirilir.

Özel Yetenekli Birey Nedir?

Yaşıtlarına göre daha hızlı öğrenen; yaratıcılık, sanat, liderliğe ilişkin kapasitede önde olan, özel akademik yeteneğe sahip, soyut fikirleri anlayabilen, ilgi alanlarında bağımsız hareket etmeyi seven ve yüksek düzeyde performans gösteren bireydir.